A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Йорданське купання в селищі Іванівка

Дата: 19.01.2018 15:45
Кількість переглядів: 402

 

Фото без описуЙорданське купання в селищі Іванівка

     З кожним роком все більше людей Іванівського району відчуваютьбажання 19 січня на свято Водохреща пірнути в оздоровчу ополонку. В Іванівці центральним місцем Йорданського омовення-очищення став Центральний ставок. Ближче до 10 години до ставка зійшлись та з’їхалися купальщики з селища та сусідніх сел.В селищі облаштували спеціальне місце для купання, куди одні прийшли зануритися в холодненьку водичку, а інші – поспостерігати за небуденним видовищем.Місток на воді, палатку для переодягання та гарячий чай забезпечила селищна рада,нагляд за безпекою біля води – працівники служби надзвичайних ситуацій, поліції та еФото без описукстреної медичної допомоги.

       До місця освячення віряни влаштовували велелюдний хресний хід. Окрім ікон і церковних хоругв учасники процесії несли в руках запалені свічки. Настоятель храму Апостола Євангеліста «Іоана Богослова» отець Василій відправив святкову Йорданську Службу і освятив воду. У своєму слові отець Василій закликав християн протягом року зберігати це відчуття чистоти і не заплямованості, яке дає Йорданське купання, слідкувати за своєю мовою і вчинками.Якщо ми хочемокращу державу – треба самим змінюватися на краще, ставати добрішими. Цього нас вчить Господь, – підсумував отець.

 А далі почалися власне купання. Біля купелі напоготові рятувальники. Вони пильно стежать за пірнальниками.До води вистроїлася справжня черга бажаючих, які у мить роздягнулися і пірнулиу воду. Кожний з них перебував в ополонці близько хвилини, занурюючись по кілька разів. Більшість купальщиків складали чоловіки, але щороку до лав Йорданських моржів приєднується все більше жінок та дітей. Після холодної ванни на березі люди гріються – одні гарячим чаєм, інші – обтираються рушниками.

      Завершенням запливу стали гарні слова та музика від працівників районного будинку культури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень