A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Змагання зі спортивного туризму та краєзнавства серед учнівської молоді закладів освіти Іванівської ОТГ

Дата: 21.05.2019 08:23
Кількість переглядів: 1145

17-18 травня 2019 року на території Парку Слави селища Іванівка комунальним закладом «Дитячо-юнацький центр» Іванівської селищної ради проведено змагання зі спортивного туризму та краєзнавства серед учнівської молоді закладів освіти Іванівської ОТГ. У змаганнях взяли участь по дві команди старшої та молодшої вікових груп (старша - 2004-2002 р.н., молодша - 2007- 2005 р.н.) Іванівського ліцею №1, Іванівського ліцею №2 , молодшої вікової групи Благодатненського навчально-виховного комплексу «гімназія – заклад дошкільної освіти». Команда вихованців гуртків «Дитячо-юнацького центру» взяла участь у змаганнях поза конкурсною програмою.
Відповідно до Регламенту змагань, в програму були включені три види випробувань: командні дистанції І класу «Смуга перешкод», «Спортивне орієнтування», «Естафета з видів туризму». Також у програму були включені конкурси «У колі друзів», «Краєзнавча вікторина», «Таборування». Загальнокомандний залік визначався за найменшою сумою місць, зайнятих командами на трьох дистанціях змагань. В кожному виді дистанції дозволялося брати участь чотирьом учасникам (з них – мінімум одна особа протилежної статі). Один представник команди міг взяти участь тільки у одному виді програми та конкурсних випробуваннях. Все необхідне спорядження для всіх видів випробувань було забезпечене Організаторами.
Суддівство змагань забезпечили кваліфікована команда суддів, яка складалася з 8 чоловік. Головним суддею туристичних змагань виступав Батаєв Іван Миколайович, керівник гуртків «Спортивний туризм», заняття якого проводяться на базі закладів освіти Іванівки.
За остаточними підсумками суддівських протоколів серед школярів старшої групи (2004-2002 роки народження) представники Благодатненського навчально-виховного комплексу «гімназія –заклад дошкільної освіти» здобули перше місце у конкурсі «Таборування», треті призові місця - у командній смузі перешкод , спортивному орієнтуванні і за результатами змагань посіли ІІІ загальнокомандне місце. Старшокласники Іванівського ліцею №1 здобули третє місце у конкурсі «Таборування», другі місця у таких видах змагань як командна смуга перешкод, спортивне орієнтування, естафета з видів туризму і відповідно у загальнокомандному заліку отримали ІІ місце. Молодші школярі, цього ж закладу освіти, показали відмінні результати зі спортивного орієнтування. Результати в інших видах змагань у них співпадають із старшими товаришами, що дало їм змогу зайняти другу сходинку, нехай і на умовному п’єдесталі пошани. Лідерами ж дводенних спортивних змагань стали діти та підлітки Іванівського ліцею № 2. Гарні результати за підсумками всіх видів змагань дозволили представникам обох команд закладу зайняти переможне І-ше загальнокомандне місце.
Поза конкуренцією була збірна команда вихованців гуртків «Спортивний туризм», але , як було зазначено вище, вона брала участь у змаганнях поза конкурсною програмою.
Всі команди -учасниці змагань були відзначені грамотами та медалями.
За допомогу в суддівстві щира вдячність головній суддівській колегії та представникам команд. Можливо, не всі задоволені своїми результатами, та, напевне, раді новим знайомствам, пригодам, приємним хвилинам відпочинку.

Під час підведення підсумків та нагородження учасників Іванівський селищний голова Віктор Олексійович Дебелий та секретар селищної ради Вікторія Сергіївна Щастлива вручили комунальному закладу на розвиток дитячого туризму новеньке туристичне спорядження : 
1 намет, 4 мішки-спальники та 14 карабінів, придбане за кошти місцевого бюджету на суму 12 000 гривень. 
Спорядження стане у нагоді вихованцям гуртків «Спортивний туризм» (керівник Батаєв І.М.) під час практичної частини занять, а також при підготовці та участі у змаганнях районного та обласного рівнів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень