A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

24 березня 2021 року відбулося засідання постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту

Дата: 24.03.2021 13:37
Кількість переглядів: 995

24 березня 2021 року відбулося засідання постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту. 

Засідання тривало майже 5 годин, було бурхливим та дієвим.

Першочергово було заслухано звіти про роботу керівників комунальних підприємств.

Керівник КП «Дорожник 5» доповів про виконані роботи у 2020 році по громаді.

За минулий рік підприємство отримало збитки через те, що ДП «Херсонський облавтодор» та ТОВ «ІБП «ГАРАНТ» не профінансувало виконані роботи.

Селищний голова Віктор Дебелий та заступники селищного голови Вікторія Щастлива та Олександр Бабуцький надали ряд доручень керівнику та головному інженеру підприємства, щодо участі у договорах субпідряду, збільшенням обсягу виконаних робіт, зокрема розглянути можливість виконання робіт по сусідніх громадах, покращення якості робіт за рахунок використання якісних бетонуючи сумішей.

Також депутатами було вказано на ряд першочергових робіт по ямковому ремонту доріг селища.

Далі було заслухано звіт керівника КП «Добробут 5» Тараненка Олександра, який доповів про що за 2020 рік ліквідовано 114 аварійних ситуацій, в тому числі в смт Іванівка - 94, с. Нововасилівка - 6, с.Новосеменівка - 7, с.Новомиколаївка - 5, с. Широка Балка - 1, с. Трохимівка – 1.

На усунення наслідків яких та проведення ремонтних робіт витрачалися значні кошти.

Здійснено частковий ремонт на 5 водомережах. Замінено 70 м металевих труб на поліетиленові.

Послуги з водовідведення отримують 347 абонентів, КП «Добробут 5» укладено 100% договорів на послуги водовідведення.

Протягом 2020 року надано послуг з водовідведення на суму

167,7 тис.грн, виконано видалення 15,25 тис. м3 рідких нечистот.

Проводилася робота по ліквідації поривів каналізаційної мережі.

Централізований вивіз сміття в смт Іванівка здійснюється згідно з графіком та за заявками замовників частково по декільком селам громади.

Протягом 2020 року комунальним підприємством проводилася значна робота щодо залучення нових абонентів та укладення нових договорів на вивіз твердих побутових відходів, що дозволило збільшити кількість абонентів на 5%.

Станом на 01 січня 2021 року заключено 1700 договорів на вивезення твердих побутових відходів з населенням, організаціями та установами, підприємцями громади.

З населенням укладено - 79,4 %, з підприємствами, установами та підприємцями - 85 %.

Проте за 2020 рік дохід комунального підприємства склав 996395,60 грн, витрати на виробництво склали 1046240,51 грн.

На підприємстві утворилася дебіторська заборгованість у сумі 104386,63 грн і за собою понесла і кредиторську заборгованість в сумі 125116,42 грн.

Навіть після погашення дебіторської заборгованості в повному обсязі, коштів буде недостатньо, щоб закрити кредиторську заборгованість.

Така ситуація склалася через те що тарифи на послуги вивезення сміття і обслуговування земельної ділянки для розміщення та обслуговування ринку були розроблені і затверджені ще у 2017 році, а тариф за водовідведення розроблений у 2018 році.

Протягом 2017-2020 років відбулося суттєве підвищення цін на електроенергію, запчастини та мінімальної заробітної плати.

Тому на сьогодні комунальне підприємство не може ефективно функціонувати, в 2020 році не отримано чистого доходу взагалі.

Депутати активно долучилися до обговорення питання підвищення тарифів на послуги вивезення сміття, водопостачання та водовідведення.

Тарифи на послуги водопостачання по селищу Іванівка значно нижче ніж по сільським населеним пунктам і дійсно є необхідність у перегляді тарифів.

Селищний голова Віктор Дебелий розповів присутнім, що в смт Іванівка планується збільшити графік подачі води, є домовленість із керівником Іванівського МУВГ В. І. Щербанем.

Також піднімалося питання незаключення договорів на вивезення сміття підприємцями і керівниками підприємств було наголошено на необхідності активізації роботи у даному напрямі.

Перший заступник селищного голови Вікторія Щастлива наголосила на тому, що в селищі діють затверджені Правила благоустрою, якими передбачено накладання адміністративних штрафів на порушників правил благоустрою.

Керівнику підприємства було надано доручення щодо розширення кола послуг, які надаються підприємством (упорядкування могил на кладовищі, ремонт під’їздів у багатоповерхівках та інше).

Також було дано доручення розробити обґрунтовану калькуляцію на послуги вивезення сміття, водопостачання та водовідведення.

Далі було розглянуто питання створення сільського комунального підприємства «Джерело» для забезпечення мешканців сіл Новодмитрівка Друга, Федорівка, Дмитрівка та Новознаменка послугами водопостачання.

Попередньо розглянуто кандидатуру керівника підприємства та заслухано про плани роботи підприємства на майбутнє.

Також було розглянуто ряд питань комунальної власності, внесення змін до договорів оренди, передача майна на баланс комунальних установ та вхід до засновників комунальних підприємств.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень