A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Державно-соціальна допомога при народженні дитини

Дата: 13.05.2021 14:47
Кількість переглядів: 270

Фото без описуХто має право на допомогу!?

Допомога при народженні дитини надається одному з батьків або опікуну, який постійно проживає разом з дитиною.

Куди звернутися!?

Для подачі документів на  допомогу при народженні дитини необхідно звернутись до відділу надання адміністративних послуг Іванівської селищної ради за місцем проживання одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, або за місцем народження дитини.

Заява може бути подана в електронній формі (з використанням засобів телекомунікаційних систем, через офіційний веб-сайт Міністерства соціальної політики України за посиланням https://e-services.msp.gov.ua  з використанням електронного цифрового підпису) структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання заявника. В такому разі факт народження дитини на території України підтверджується за інформацією з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Строк звернення!

Звернутися необхідно не пізніше 12 календарних місяців після народження дитини, інакше допомогу не призначать. Водночас допомога при народженні дитини, не одержана через смерть одного з батьків, якому ця допомога була призначена, виплачується матері (батьку, опікуну) за умови звернення за нею не пізніше ніж через 12 місяців після смерті отримувача допомоги.

Поновлення строку призначення допомоги

У випадку пропущення строку звернення для призначення відповідної допомоги з поважних причин, його можна поновити в судовому порядку шляхом подачі позовної заяви в порядку адміністративного судочинства.

Перелік поважних причин пропуску даного строку чинним законодавством не визначено. Поважність причин вирішується індивідуально по справі.

Перелік необхідних документів для отримання допомоги при народженні дитини

  1.  Заява, яку оформлює адміністратор відділу надання адміністративних послуг Іванівської селищної ради за встановленою формою через  програмний комплекс „Інтегрована інформаційна система „Соціальна громада”. При заповненні приходить представник  одного з батьків (опікун), з яким постійно проживає дитина.
  2. паспорт або інший документ, який підтверджує особу;
  3. копію свідоцтва про народження дитини;
  4. копію рішення про встановлення опіки (подають лише опікуни);
  5. довідка, що підтверджує реєстрацію місця проживання дитини (форма 13);
  6. якщо батьки приписані в іншому районі, то беруть довідку з того УСЗН, що не отримують там допомоги.

Розмір допомоги при народженні

Допомога при народженні дитини, яка народилася після 30 квітня 2014 року, призначається у розмірі 41 280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (860 грн. на місяць) у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Допомога при народженні дитини призначається опікуну на кожну взяту під опіку дитину у розмірі, установленому при народженні дитини. А у випадку якщо дитину (на яку призначають допомогу) влаштовано у дитячий заклад на повне державне утримання, допомога призначається і виплачується також у розмірі, встановленому при народженні дитини. Гроші при цьому перераховують на відкритий у банку рахунок дитини.

Умови припинення виплати допомоги:

  • позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
  • відмови отримувача допомоги від виховання дитини;
  • нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;
  • відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;
  • тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання, крім дітей, які народилися під час перебування матері в слідчому ізоляторі або установі виконання покарань за умови перебування дитини разом з матір'ю;
  • припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень щодо конкретної дитини;
  • перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;
  • усиновлення дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування;
  • смерть дитини;
  • смерть отримувача допомоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень