A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Чому потрібно оформити право власності до 1 січня 2025 року?

Дата: 07.06.2021 18:00
Кількість переглядів: 402

До уваги власників паїв! До 1 січня 2025 року всі власники або спадкоємці паїв повинні оформити право власності на свої ділянки.

Ця вимога обумовлена статтею 13 Закону "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)". У законі йдеться, що якщо власник паю чи його спадкоємець не оформить право власності на земельну ділянку до 1 січня 2025 року, то буде вважатися, що він відмовився від отримання земельної ділянки.

Земля без власника буде вважатися невитребуваною. Такі ділянки будуть визнані безхазяйними і передадуться в комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані.

Як оформити право власності на пай?

1. Завітайте на прийом до державного реєстратора відділу надання адміністративних послуг Іванівської селищної ради, який знаходиться за адресою: вулиця Миру, будинок 1, смт Іванівка, перший поверх.

2. Сплатіть адміністративний збір.

3. Підготуйте необхідні документи:

• Оригінал і копію паспорта та ідентифікаційного номера.

• Квитанцію про оплату адміністративного збору (0,1 розміру мінімальної заробітної плати, в 2021 році становить 230 грн.).

• Витяг з Державного земельного кадастру.

• Документ, який є підставою виникнення права на ділянку. Це може бути договір купівлі-продажу або дарування, свідоцтво на спадщину, рішення суду або інший документ.

Якщо реєстрацію буде проходити ваша довірена особа, то йому знадобиться нотаріально завірена довіреність від вас. А також копії та оригінали документів довіреної особи.

Після того, як право власності внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, ви стаєте власником земельної ділянки. Інформаційну виписку про право власності з Держреєстру речових прав можна отримати, при необхідності, самостійно через Кабінет електронних сервісів Мін'юсту.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень