A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

30 червня відбулася ХІІ сесія Іванівської селищної ради

Дата: 01.07.2021 23:28
Кількість переглядів: 1983

 30 червня відбулася ХІІ сесія Іванівської селищної ради. В роботі сесії прийняли участь 15 депутатів, всього розглянуто 32 питання.

Відповідно до  рішення «Про внесення змін до рішення IV сесії селищної ради VIII скликання від 23 грудня 2020 року № 33 «Про бюджет Іванівської селищної територіальної громади на 2021 рік» збільшено видатки за рахунок субвенцій:

з державного бюджету (на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості) на суму 1914552 гривні,

з обласного бюджету  (на централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет) на суму 113320 гривень.

Крім того, вищевказаним рішенням передбачені зміни за рахунок перерозподілу бюджетних призначень відповідно до звернень розпорядників бюджетних коштів.

На сесії прийнята низка рішень стосовно ставок місцевих податків і зборів на 2022 рік.

Депутати одноголосно вирішили з 01 січня 2022 року встановити ставки  податку на нерухоме майно для об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб в таких розмірах:    

- для фізичних та юридичних осіб: 1,0 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування для квартири/квартир, загальна площа яких перевищує 60 кв. м., для житлового будинку/будинків, загальна площа яких перевищує 120 кв.м., для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та/або житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), загальна площа яких перевищує 180 кв. м. 

- встановити ставки податку для об'єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб в таких розмірах: - для фізичних та юридичних осіб:  від 0,3 до 1,5 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування в залежності від виду нерухомості, за будівлі торговельні, будівлі ресторанів та барів, резервуари нафти, нафтопродуктів та газу, силоси для зерна, склади, будівлі для зберігання зерна5, будівлі сільськогосподарського призначення інші5  у розмірі 0,4 %. Очікуваний обсяг надходжень складе 900,018 тис.грн

- встановити ставки єдиного податку на рівні 8 % від розміру прожиткового мінімуму станом на 01.01 2022 року для першої групи і 12 % від мінімальної заробітної плати станом на 01.01 2022 року для другої групи підприємців для всіх видів господарської діяльності. Очікувані надходження складуть 1978,301 тис.грн.

- встановити ставку земельного податку на рівні 0,8 % від нормативно-грошової оцінки землі за землі сільськогосподарського призначення. Прогнозований обсяг коштів - 6334,87 тис.грн.

Транспортний податок встановлено у відповідності до Податкового кодексу України.

 

На сесії депутати одноголосно підтримали звернення до Херсонської обласної ради щодо узгодження мережі навчальних закладів, які надають повну середню освіту з урахуванням вимог статті 53 Конституції України щодо обов'язковості та доступності повної середньої освіти.

Відповідно до діючого Закону України «Про повну загальну середню освіту» учні 10 – 12 класів здобуватимуть повну загальну середню освіту  в ліцеях, і ця освіта буде профільною.  Ліцеї можуть бути створені обласними радами з населенням більше як 50 тисяч за умови, що в громаді є не менше чотирьох 10 класів. Мешканці нашої громади втрачають гарантоване Конституцією України право на обов’язкову повну середню освіту. Відсутність у громаді достатньої кількості навчальних закладів, що будуть  надавати повну середню освіту, порушує право на доступність до неї.

Необхідність додаткового перевезення учнів до ліцеїв призведе до збільшення витрат територіальної громади та знизить якість освіти через необхідність витрати учнями значного часу на подолання шляху до такого ліцею. Перебування ж учнів у гуртожитках при ліцеях призведе до значного збільшення витрат родин на їх утримання, що порушує гарантоване Конституцією України право на безоплатність повної середньої освіти. Також депутати висловили надію, що Верховна Рада прийме зміни до діючого освітнього  законодавства, відповідно до якого утворювати ліцеї матимуть право всі органи місцевого самоврядування.   

З метою недопущення негативних наслідків, які можуть виникнути внаслідок скорочення мережі освітніх закладів, які надають повну середню освіту, Іванівська селищна рада звернулася до  Херсонської обласної ради до 10 липня 2021 року узгодити з територіальними громадами області мережу навчальних закладів, які надають повну середню освіту з урахуванням вимог статті 53 Конституції України щодо обов'язковості та доступності повної середньої освіти та в разі необхідності щорічно передбачати у бюджеті Херсонської області видатки на дофінансування витрат на утримання закладів, що надають повну середню освіту та надавати бюджетам територіальних громад відповідний фінансовий ресурс на їх утримання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень