Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

Дата: 03.12.2023 10:51
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими можливостями, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Цей день не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя.

Інвалідність може бути вродженою і набутою в результаті травм, інфекцій, тощо. На долю людей з обмеженими можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Особливо актуальним він є під час повномасштабного вторгнення росії.

Відзначаючи Міжнародний день інвалідів, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до людей з обмеженими можливостями визначає ступінь цивілізованості суспільства.

Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально-активними людьми, які надихають інших. Усунення бар`єрів на шляху до самореалізації людей з особливими потребами, гарантування доступу до освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.

Україна взяла на себе і виконує конкретні зобов`язання щодо людей з обмеженими можливостями відносно матеріального забезпечення, створює для них необхідні правові, соціально-побутові умови життя, надає ряд пільг, конституційно гарантує рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень