Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Електронний кабінет пацієнта забезпечить доступ українців до інформації про себе в електронній системі охорони здоров’я

Дата: 02.02.2024 12:32
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

Електронний кабінет пацієнта – це, перш за все, сукупність функціональних можливостей, яка забезпечуватиме доступ пацієнтів до інформації про себе в електронній системі охорони здоров’я. Про це розповіла заступниця директора Департаменту розвитку електронної системи охорони здоров’я Національної служби здоров’я України Інна Онищенко в ефірі “Суспільне. Спротив”.

“Електронний кабінет пацієнта забезпечить доступ безпосередньо пацієнта до інформації про себе. На першому етапі ми плануємо запустити доступ до персональної інформації, внесеної до електронної системи охорони здоров’я, з можливістю її перегляду, редагування та можливістю самореєстрації пацієнтів. Також передбачається доступ до реєстру декларацій із сімейними лікарями. Тобто всі громадяни зможуть переглянути заключені декларації, розірвати або подати нові декларації про вибір лікаря первинної медичної допомоги”, – зазначила Інна Онищенко.

Інформація в електронному кабінеті пацієнта буде надійно захищена, адже захист інформації є одним із фундаментальних принципів у розвитку функціональних можливостей електронної системи охорони здоров’я.

“Електронна система охорони здоров’я за всі ці роки показала, що вона є достатньо захищеною не лише від зовнішнього впливу. Система надає інформацію про пацієнтів у регламентованому порядку виключно у випадках, визначених законом, та з метою надання людям медичної допомоги. Доступ до інформації в електронному кабінеті пацієнта реалізується за таким самим принципом”.

Запуск електронного кабінету пацієнта заплановано у 2024 році – очікуйте на офіційні повідомлення.

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень