A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Важливо підтримати аграріїв, активи яких залишилися на ТОТ

Дата: 15.02.2024 10:44
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

На цьому наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук під час наради з проблемних питань аграрного бізнесу в умовах війни.

Обговорювали, зокрема, проблему банківських кредитів аграріїв, які мають активи на ТОТ. Відповідне звернення надійшло до Мінреінтеграції від Громадської спілки «Аграрний союз України».

Учасники наради акцентували увагу на тому, що аграрії з ТОТ для ведення бізнесу свого часу скористалися послугами банківського кредитування. Однак внаслідок ведення бойових дій фактично втратили активи, можливість ведення бізнесу, а відтак і спроможність сплачувати заборгованість за кредитами.

У зв’язку з цим аграрії звертаються до банків із проханням не вимагати та не стягувати заборгованості на період тимчасової окупації територій, де розташовані їхні активи.

Тому вони гостро потребують втручання держави. Адже це питання необхідно врегулювати й на законодавчому рівні задля успішного післявоєнного відновлення аграрного бізнесу на звільнених територіях.

За результатами засідання відповідальним відомствам було доручено підготувати пропозиції для врегулювання зазначеної проблеми. Їх розглянуть і проаналізують найближчим часом. Серед інших, до цього процесу долучаться Мінагрополітики та Нацбанк.

«Аграрний бізнес на тимчасово окупованих територіях потребує нашої особливої уваги. Їхні активи прив’язані до землі, тому вони, на жаль, не мають можливості просто релокуватися у більш безпечні регіони. Маємо підтримати їх, адже це один із ключових елементів національної економіки», – зазначила Віцепрем’єрка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень