A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Десятиріччя триває спротив та боротьба у Криму

Дата: 02.03.2024 17:15
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

26 лютого – День кримського спротиву російській окупації — пам'ятна дата на річницю проведення мітингу кримських татар та українців у місті Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України.

Цього дня 2014 року у Сімферополі відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму. Учасниками мітингу були представники кримськотатарської громади, активісти руху «Євромайдан Крим», члени ГО «Армія спасіння» та інші свідомі громадяни України.

Вже десятиріччя триває спротив та боротьба.

26 лютого командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса» зустрівся з командиром 48 ошб імені Номана Челебиджихана капитаном Ленуром Іслямовим та головою ГО «Кримські татари Одещини» Февзі Мамутовим в історичному районі Одеси, неподалік Шахського палацу.

Командир батальйону передав командувачу карту кримського півострову із кримськотатарськими топонімами, які відтепер використовуватимуть для позначення назв місцевості та населених пунктів, що мають тюркське походження або історичні кримськотатарські назви. Ленур Іслямов запевнив, що він і його батальйон готові до визволення Криму з окупації в цьому році. На знак засвідчення єдності, братерства і підтримки голова ГО «Кримські татари Одещини» подарував командувачу пам’ятний коін, присвячений саме 10-ій річниці кримського спротиву російській окупації.

Доктор історичних наук Андрій Красножон розповів про невипадковий вибір місця зустрічі. Подробиці - в сюжеті.

Джерело: Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень