A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

НАТО продовжуватиме допомагати розвивати можливості для українських жінок у ЗСУ

Дата: 06.03.2024 15:34
Кількість переглядів: 12

Фото без опису

Про це йшлося на зустрічі заступниці Міністра оборони України Наталії Калмикової зі Спеціальною представницею Генерального секретаря НАТО у справах жінок, миру і безпеки Ірен Фелін та Головою Представництва НАТО в Україні Карен МакТір.

На зустрічі обговорювали забезпечення принципів гендерної рівності в Збройних силах України та викликів, які нині постають перед військом. Наталія Калмикова розповіла представникам НАТО про забезпечення жінок військовою формою та індивідуальними засобами захисту.

Окремо заступниця Міністра оборони України зупинилася на роботі з подолання гендерних стереотипів та реалізації потенціалу жінок-військовослужбовиць на посадах, які передбачають оперативне планування та командування підрозділами.

«Взаємодія та допомога структур НАТО є вкрай необхідною для нас при практичній реалізації політик гендерної рівності в Збройних Силах України. Я дуже вдячна за ті можливості, які Альянс надає Україні на шляху до цієї мети. Ми будемо максимально ефективно використовувати їх для взаємодії та розвитку. Це стосується як навчання, інтелектуальної допомоги, так і допомоги в реалізації проєктів пов’язаних із матеріальним забезпеченням жінок-військовослужбовиць», – наголосила заступниця Міністра оборони України.

Наталія Калмикова повідомила про домовленості щодо співпраці з Nordic Сentre for Gender in Military Operations - офіційним підрозділом у рамках НАТО, який відповідає за навчання з гендерних питань. Центр готовий забезпечити навчання для військовослужбовців ЗСУ.

«Україна нині перебуває в унікальній ситуації, тому що в Збройних Силах несе службу величезна кількість жінок. Одна із цілей нашого візиту - проаналізувати, які ми маємо можливості для надання допомоги Україні. Будемо активно взаємодіяти на шляху до забезпечення можливостей українських жінок у війську», – зазначила Спеціальна представниця Генерального секретаря НАТО у справах жінок, миру і безпеки Ірен Фелін.

Сторони домовилися про обмін досвідом, консультації та взаємодопомогу щодо імплементації принципів гендерної рівності у Силах безпеки й оборони України.

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень