A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Спротив громадян України 
в окупованому Криму станом на 21.03.2024

Дата: 22.03.2024 20:32
Кількість переглядів: 47

Представництво Президента України в АР Крим інформує:

Наші співвітчизники щодня продовжують чинити невтомний спротив окупантам, демонструючи свою незламну віру в деокупацію тимчасово окупованого півострова. У нашій щотижневій рубриці  Рух спротиву ми традиційно ділимося з вами новинами про відважну боротьбу та опір загарбникам, які демонструють мешканці Криму. 

Фото без опису

  • В Сімферополі місцева жителька в знак протесту проти так званих “виборів владіміра путіна” залила зеленку в урну для бюлетенів. Проти жінки окупанти незаконно порушили кримінальну “справу”.
  • У Криму окупанти незаконно затримали жінку, яка нібито збиралася підпалити релейну шафу на залізничній станції, щоб перешкодити переміщенню військової техніки окупантів. Окупанти порушили проти жінки кримінальну “справу” за  нібито підготовку терористичного акту.
  • В окупованому Севастополі затримали вісімнадцятирічного жителя, який на так званих “виборах” окупантів написав на бюлетені “Ні війні, мир Україні”. Хлопцю загрожує “стаття” про так звану “дискредитацію армії рф”.
  • У Керчі окупаційні силовики затримали чоловіка, який під час голосування на незаконних “виборах владіміра путіна” намалював українську символіку на бюлетені, а пізніше з’їв його, щоб приховати це від окупантів. Окупанти розпочали “перевірку” щодо місцевого мешканця. 
  • Російські окупанти затримали мешканця Севастополя за начебто підготовку до “теракту”. За словами окупантів, чоловік  11 березня нібито встановив вибуховий пристрій на газовій трубі біля під’їзду одного з будинків на Козачій вулиці. Окупанти стверджують, що вибухова хвиля нібито мала дійти до квартири, в якій жив російський військовослужбовець. Окупанти порушили кримінальну “справу” проти чоловіка, йому загрожує до 20 років незаконного ув’язнення.
  • Окупанти затримали мешканця села Перово Сімферопольського району Ярослава Бойко, який у соціальних мережах писав дописи “Крим — це Україна” та чекав на ЗСУ. Чоловіка незаконно затримали на 15 діб, “матеріали” щодо нього окупаційна адміністрація направила до окупаційного “суду”.
  • Так зване “кримське прикордонне управління” спільно з так званим “центром е” затримали Штефан Вероніку, яка в соціальних мережах негативно висловлювалася про путіна та російську окупаційну армію, підтримувала ЗСУ та територіальну цілісність України. Наразі окупанти незаконно затримали жінку на 10 діб, на неї складено три “протоколи”. Також її змусили просити вибачення на камеру.
  • Окупанти незаконно затримали жительку Криму, яка в соціальних мережах відзначала Крим, як невід’ємну територію України та поширювала українські пісні. “Матеріали” направили в окупаційний “суд” та змусили дівчину вибачатися на камеру.
  • Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують акції протесту, знищують окупаційні пропагандистські матеріали та поширюють патріотичні матеріали в окупованих містах Криму. Так, патріотичні плакати та жовті стрічки з’явились біля Верховної Ради АР Крим та житлових кварталах Сімферополя, а також скверу 9-ти героїв у Саках.
  • Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривають особисті дані колаборантів в окупованому Криму, які організовують так звані “вибори”.
  • Рух спротиву “Зла Мавка” випустили та розповсюдили вдосконалену купюру для окупантів з нагадуванням, що “Крим — це Україна”. Активістки продовжують вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів.
  • Активістам руху “АТЕШ” вдалося розвідати пункт постійної дислокації 126 окремої бригади берегової оборони чф рф у Перевальному. Агентами було встановлено, що біля військової частини перебуває велика кількість особового складу, більшість із них не місцеві, мають акцент і відповідну символіку на формі. Також “АТЕШ” зафіксували прибуття в окупований Джанкой зі східного воєнного округу окупантів, ймовірно з Новосибірська.

 Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 21 березня 2024 року зафіксовано 699 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 612 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 11 випадках розгляд матеріалів продовжується.

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки. 

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень