A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Відбулась презентація Білої книги з відновлення освітнього процесу на деокупованих територіях

Дата: 22.03.2024 20:36
Кількість переглядів: 48

Представництво Президента України в АР Крим інформує:

Постійна Представниця Таміла Ташева виступила на панельній дискусії “Державна політика з відновлення освітнього процесу на деокупованих територіях: майбутні виклики та сьогоднішні кроки”, що відбулася під час презентації Білої книги з відновлення освітнього процесу на деокупованих територіях, організованою благодійним фондом “Солом’янські котики” за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID “Зміцнення громадської довіри (UCBI)”.

Фото без опису

Біла книга — документ, розроблений аналітичним центром БФ “Солом’янські котики” на базі власних досліджень питань освітньої реінтеграції тимчасово окупованих територій, в який увійшли проблеми й потенційні рішення щодо відновлення освіти.

Зі вступним словом виступила заступниця директора місії USAID в Україні Теодора Делл. Після презентації Білої книги аналітиками фонду спікери панельної дискусії обговорили важливість завчасної підготовки освітніх програм для дітей та вчителів на деокупованих територіях, про можливі проблеми під час їх реалізації та про ефективні кроки їх подолання. Кожен зі спікерів наголосив на важливості підготовки попереднього тестування новітніх освітніх програм, а також на важливості підготовки кадрового резерву для їх впровадження.

Окрім Таміли Ташевої у дискусії взяли участь: Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий; Голова комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак; Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров;  заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин. Модератором виступив народний депутат України Роман Грищук.

Представниця у своєму виступі закцентувала на освітніх процесах дітей і молоді, а також на освітніх програмах для майбутніх кадрів на деокупованих територіях: "РФ чудово розуміє, що діти, їхня освіта, є питанням національної безпеки, та починає свій вплив на цьому етапі. Всі реінтеграційні документи ми маємо розробляти, враховуючи це, акцентуючи саме на роботі з дітьми, молоддю. Маємо подбати також і про якість їхньої освіти, а це перед усім підготовка кадрів, які з ними працюватимуть. Втім йдеться не лише про кадри всередині освітніх процесів  це про всі галузі. У майбутньому  це питання безпеки нашої держави, наших громадян”.

На завершення промови Таміла Ташева подякувала аналітикам за ретельне дослідження, а також наголосила, що подібні спільні заходи роблять майбутні процеси відновлення деокупованих територій ефективнішими.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень