A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Жителі тимчасово окупованого Криму щодня невтомно продовжують чинити спротив окупантам

Дата: 06.04.2024 22:24
Кількість переглядів: 6

Фото без опису

Жителі тимчасово окупованого Криму щодня невтомно продовжують чинити спротив окупантам, демонструючи відвагу та впевненість в Україні, віру в деокупацію. Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму.

- В окупованому селі Грушівка Феодосійського району силовики затримали місцеву жительку, яка працювала вчителькою в школі. На своїй сторінці в інстаграм вона опублікувала український герб, прапор та гасло “Слава Україні”. Жінку змусили просити вибачення на камеру та звільнили з роботи.

- Окупанти затримали мешканця тимчасово окупованого Криму, який у соцмережах нібито “дискредитував армію рф”, негативно висловлювався про путіна та виступав проти війни. Матеріали “справи” направили до “суду”.

- В окупованому Бахчисараї затримали місцевого мешканця, який у соціальних мережах критикував окупаційний режим, підтримував Збройні Сили України та територіальну цілісність України. Чоловіка змусили просити вибачення на камеру та передали матеріали “справи” до “суду”.

- Окупанти затримали мешканця окупованого Сімферополя Янюка Дмитра, який у своїх соціальних мережах під псевдонімом "Волинянин Кримський" критикував окупантів та окупаційну адміністрацію, підтримував територіальну цілісність України та чекав на ЗСУ. Чоловіка змусили просити вибачення на камеру. “Матеріали” передали до “суду”, вирішується питання про порушення кримінальної “справи”.

- В Ялтинському районі окупанти продовжують переслідувати місцевих жителів після так званих “виборів путіна”. Так, в селищі Сімеїз окупаційний “суд” притягнув до відповідальності місцеву жительку, яка на бюлетені написала, що чекає на ЗСУ.

- Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують акції протесту, знищують окупаційні пропагандистські матеріали та поширюють патріотичні матеріали в окупованих містах Криму.

- Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів.

- Активісти руху “АТЕШ” зафіксували прибуття в Євпаторію 31 танка російських окупантів.. Також, активісти прослідкували на аеродромі окупованого міста Джанкой додатково розміщені зенітно-ракетні комплекси окупантів. Крім цього, агентами було виявлено складські приміщення, які окупанти використовують для зберігання продуктів, військової форми та наметів для забезпечення окупаційних військ. Всю інформацію та координати було передано Силам Оборони України.

 Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 4 квітня 2024 року зафіксовано 737 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 641 випадку було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 20 випадках розгляд матеріалів продовжується. 

 Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

Джерело: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень