A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Яка допомога надається безоплатно в межах пакету “Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями

Дата: 16.04.2024 08:44
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

Національна служба здоров'я України повідомляє.

Хіміотерапевтичне лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями є безоплатним. В тих онкологічних центрах, які уклали договір із НСЗУ за пакетом “Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у стаціонарних та амбулаторних умовах”. Таких медичних закладів 97, і знайти їх допоможе дашборд НСЗУ https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts (у фільтрах оберіть потрібний регіон та потрібну групу послуг за назвою пакету) або оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Яка допомога надається безоплатно в межах пакету “Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями"

- Консультування, проведення лабораторних та інструментальних досліджень.

- Проведення цитологічного дослідження матеріалу, отриманого під час опортуністичного скринінгу, у пацієнта/пацієнтки з підозрою на рецидив новоутворення.

- Забезпечення лікарськими засобами, постачання яких здійснюється шляхом централізованих закупівель МОЗ (відповідно до Постанови Кабміну Nº 216) , за рахунок інших програм центрального та місцевого бюджетів, а також лікарськими засобами, визначеними Національним переліком основних лікарських засобів (перевірити, чи входять призначені препарати до Нацпереліку, можна у Постанові Уряду Nº 333, або в мобільному додатку "Ліки Контроль");

- Киснева підтримка.

- Своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування.

- Направлення пацієнтів для отримання послуг з реабілітації або послуг з паліативної медичної допомоги (за потреби) та ін.

Повний перелік послуг – на сайті НСЗУ в розділі “Вимоги ПМГ 2024” https://contracting.nszu.gov.ua/.../kontr.../vimogi-pmg-2024 (п. 19).

Чи може пацієнт із діагнозом онкологічного захворювання проходити аналізи та КТ безоплатно при лікуванні амбулаторно?

Так. Пацієнти, яким вже підтверджено діагноз можуть проходити лікування як амбулаторно, так і в стаціонарі. В межах пакету “Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у стаціонарних та амбулаторних умовах” всі обстеження безоплатні.

Основний перелік лабораторних та інструментальних обстежень можна знайти у файлі з описом обсягу медичних послуг, який медичний заклад зобов’язується надавати за договором з НСЗУ (відкрийте посилання вище, п.19).

Щоб розпочати лікування чи пройти призначені обстеження у пацієнта з клінічно та морфологічно встановленим діагнозом новоутворення має бути направлення лікуючого лікаря. Також підставами для безоплатного лікування є переведення з іншого медичного закладі чи клінічного підрозділу лікарні.

Чи покриває Програма медичних гарантій ліки для проведення хіміотерапії? Як дізнатись, чи є потрібні ліки в наявності в лікарні?

- Так. Пакетом передбачено забезпечення ліками, постачання яких здійснюється шляхом централізованих закупівель МОЗ, за рахунок інших програм центрального та місцевого бюджетів, а також лікарськими засобами, визначеними Національним переліком основних лікарських засобів. В основному це препарати супроводу, що використовуються для премедикації під час хіміотерапії.

Щороку держава виділяє кошти на закупівлю ліків. Закупівлі лікарських засобів не зупинились і під час війни. Щоб самостійно перевірити, чи наявні в онкоцентрі лікарські засоби, скористайтесь сайтом “Є ліки” або мобільним додатком “Ліки контроль”. Детальніше про це радимо прочитати на сторінці ГО Афіна. Жінки проти раку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень