Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Звернення до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2024 09:48
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Шановні жителі Іванівської громади!

8 травня ми відзначаємо День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Перемога над нацизмом – результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів. 

Сьогодні усім нам випала доля пережити воєнні часи, захищати українські території від окупанта, виборювати свободу свого народу та незалежність нашої держави.

Ми вічно пам’ятатимемо тих, хто ціною власного здоров’я й життя здобув Перемогу над нацизмом у Європі, виявивши стійкість, самопожертву й масовий героїзм, вистояв у смертельному бою, захистив рідну землю.

Висловлюємо повагу всім, хто пройшов і проходить нині крізь вогонь жорстокого двобою добра й зла, всім, хто, ризикуючи собою, й сьогодні мужньо боронить рідну землю від підступного ворога.

Вічна памʼять усім загиблим у Другій світовій війні! Слава кожному і кожній, хто бився проти нацизму та переміг! Шануємо і не забуваємо тих, хто віддав своє життя за мир та свободу, і продовжуємо творити історію єдиної та незалежної України!

 

З повагою – начальник Іванівської селищної військової адміністрації Віктор Дебелий


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень