Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Щоденно жителі окупованого Криму не припиняють чинити опір російським окупантам

Дата: 16.05.2024 12:36
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Щоденно жителі окупованого Криму не припиняють чинити опір російським окупантам, демонструючи свій незламний дух та віру у неминучу деокупацію півострова. Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму.

- Мешканця Севастополя Моїсеєва Євгена, який вигукував проукраїнські лозунги, зокрема “Слава Україні”, було затримано окупантами. Наразі складено протокол за статтею про “дискредитацію збройних сил рф”.

- Мешканка Судака продавала квіти у синьо-жовтих відтінках, через що місцевий мешканець зробив жінці зауваження. Перехожому не сподобалася, у якій колірній гамі розсортовані квіти. Продавчиня переставити квіти відмовилася, повісити георгіївську стрічку, як запропонував перехожий, вона відмовилась також. Тепер продавчиню розшукує окупаційна “поліція”.

- Мешканець Сімферополя Олег Гуртовий розмістив у соціальній мережі “ВКонтакте” пісню “Червона калина”. Невдовзі окупанти затримали хлопця. Мешканця Сімферополя змусили сказати на камеру, що він розмістив пісню випадково та зобов'язується більше не порушувати “закони рф”.

- Мешканець Севастополя Григорян Роман після повномасштабного вторгнення рф в Україну поїхав з території окупованого Криму в Іспанію та почав постити дописи про підтримку України. Тепер окупанти намагаються розшукувати чоловіка за допомогою телеграм-каналів. Чоловіка звинувачують у тому, що він здає в оренду власне ж майно в Криму та отримує щомісяця 400 тисяч рублів.

- Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові. Активісти продовжують акцію “спали російське” та знищують символіку окупантів і пропагандистські матеріали. Попри зусилля російської пропаганди та “святкування перемоги”, активістам вдалось вшанувати памʼять про українців, які віддали своє життя в боротьбі з нацизмом в Другій світовій війні.

- Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму. Активісти повідомляють про посилення мобілізаційних заходів з боку окупантів, під час проведення яких росіяни не зважають ані на вік, ані на стан здоров’я місцевих жителів.

- Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів. Зараз активіст(к)и закликають мешканців Криму протистояти інформаційній пропаганді окупантів під час травневого “культу Перемоги”.

- ”Атеш” продовжують фіксувати російські військові об'єкти в Криму, ППО, РЛС, Склади БК, розміщення особового складу та військової техніки. Цього тижня активістам руху “АТЕШ” вдалося визначити місце великої нафтобази та скупчення російської техніки у Гвардійському, Сімферопольський район. За словами активістів, нафтобаза повністю неушкоджена, що дає нову ціль для майбутнього знешкодження. Крім того, “Атеш” фіксують нове прибуття військових підрозділи окупантів в Джанкой, включаючи співробітників ФСБ. Військовослужбовці армії окупантів перекидають з завдань охорони на передову, особливо на Херсонський напрямок, де противник зазнає значних втрат.

- Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 16 травня 2024 року зафіксовано 802 випадки надходження матеріалів складених за статтею про “дискредитацію збройних сил рф” до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму. З них у 706 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або, додатково приписано іншу справу та винесено сукупне рішення. У 20 випадках розгляд матеріалів продовжується.

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень