Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Спротив громадян України в окупованому Криму станом на 23.05.2024

Дата: 24.05.2024 21:43
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Кожного дня наші співвітчизники продовжують чинити невтомний опір російській окупації Криму, демонструють незламність та відвагу, підтримку Україні та віру в деокупацію. Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму в нашій постійній рубриці.

Мешканець Севастополя зняв та опублікував в соціальній мережі роботу ворожого російського ППО вночі на 17 травня. Окупанти незаконно затримали чоловіка та змусили просити вибачення на камеру.

Сімейна пара з окупованої Євпаторії на території власного будинку слухала українські пісні та висловлювалась проти російської агресії щодо України. Окупаційні силовики увірвались у приватний будинок та силою затримали чоловіка з жінкою, яким загрожує “кримінальна справа”. Їх також змусили вибачатися на камеру.

18-річний студент з Курманського району в соцмережах під псевдонімом “Джавелін Байрактар” підтримував Збройні Сили України та виступав проти окупаційних військ. Окупанти затримали хлопця, направили матеріали до “суду” та змусили вибачатися на камеру.

Жителька окупованого Криму у соцмережах підтримувала Україну та ЗСУ, називала росію нацистською державою. Російські силовики затримали жінку, змусили просити вибачення на камеру та направили матеріали до окупаційного “суду”.

В окупованому місті Керч місцева жителька в соціальній мережі підтримувала Україну, публікувала українську символіку, звинувачувала росію у війні проти України та критикувала окупаційні війська. Жінку заарештували на 5 діб та оштрафували на 30 тисяч рублів.

У Керчі затримали місцевого жителя, який нібито співпрацював з українськими спецслужбами та готувався перешкодити діяльності окупаційних військ в Криму. Чоловіку загрожує “кримінальна справа” за статтею про так званий “терористичний акт”.

Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові, зокрема у Ялті, Євпаторії та Сімферополі. Крім цього, активісти “Жовтої Стрічки” вшанували пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу у 80 роковини депортації.

Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму. Також активісти вшанували пам’ять про жертв геноциду кримськотатарського народу.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів.

Активісти руху спротиву “АТЕШ” повідомляють про роботу інженерного складу чорноморського флоту РФ в Бахчисарайському районі. Всі дані активісти передали відповідним службам Сил Оборони України. Також на сході окупованого Джанкоя активісти виявили радіолокаційні станції окупантів поряд з розміщенням особового складу російських військових. Геолокаційні дані передали Силам Оборони України. Крім цього активісти фіксують прибуття окупантів із ленінградського військового округу до окупованого Джанкоя, ймовірно у зв'язку з великими російськими втратами у районі українського плацдарму в Кринках.

Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 23 травня 2024 року зафіксовано 802 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 706 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 20 випадках розгляд матеріалів продовжується.

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень