Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Ольга Стефанішина на засіданні Ради Україна-НАТО закликала союзників посилити протиповітряну оборону України

Дата: 29.05.2024 09:21
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

28 травня у штаб-квартирі Альянсу у Брюсселі відбулося засідання Ради Україна-НАТО (РУН) на рівні послів за участі Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Ключовими темами стали: безпекові потреби України, очікування від Саміту НАТО у Вашингтоні, а також інституційний розвиток України у межах реалізації адаптованої Річної національної програми.

Під час засідання Віцепрем'єрка наголосила, що наразі важливо забезпечити стабільність надання військової підтримки Україні. Також вона зупинилась на очікуваннях української сторони від Вашингтонського саміту НАТО, який відбудеться у липні. Ольга Стефанішина відзначила, що серед його рішень мають бути ті, що спрямовані на посилення протиповітряної оборони України.

«Необхідна кількість систем Patriot зроблять наші міста більш безпечними і дозволять пережити майбутній зимовий період», – зазначила урядовиця.

Зі свого боку союзники висловили готовність зробити все можливе для забезпечення України необхідним озброєнням. Вони високо оцінили прогрес України у реалізації принципів і стандартів НАТО і запевнили, що рішення Вашингтонського саміту стануть вагомим кроком у посиленні військової підтримки України та її наближенні до Альянсу, а також підтвердили, що шлях України до членства в НАТО є незворотнім. Окрім того, союзники підтвердили участь у Саміті миру в Швейцарії. Віцепремʼєрка підкреслила, що росія активно намагається дискредитувати захід, зокрема гібридними методами.

Окремо під час візиту до штаб-квартири НАТО Ольга Стефанішина зустрілась з Помічником Генерального секретаря з політичних питань і політики безпеки Борісом Руге. Серед іншого, на зустрічі обговорили результати засідання Ради Україна-НАТО. Крім того, Віцепрем'єрка зустрілась з Заступником Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, який головував на засіданні Ради Україна - НАТО. Заступник Генерального секретаря високо оцінив роботу України з виконання вимог адаптованої Річної національної програми та прогрес у впровадженні реформ.

Детальніше за посиланням  https://cutt.ly/meyZiVnX

Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень