Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Спротив громадян України в окупованому Криму станом на 13.06.2024

Дата: 13.06.2024 13:23
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

Щоденно жителі окупованого Криму не припиняють чинити опір російським окупантам, демонструючи свій незламний дух та віру у неминучу деокупацію півострова. Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму в нашій постійній рубриці рух_спротиву.

В окупованій Євпаторії жінка на міській зупинці публічно критикувала російських військових, називаючи їх окупантами та закликала росіян не їхати в окупований Крим, а залишатися на території рф. Жінку затримали, змусили вибачатись на камеру та направили матеріали до “суду”.

Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові, зокрема у Сімферополі та Ялті. Крім цього, активісти “Жовтої Стрічки” повідомляють, що в окупованому Сімферополі окупанти більше не їздять колонами військової техніки в людних місцях через велику кількість місцевих жителів, що передають дані про переміщення ворога Силам оборони України.

Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму. Також активісти вшанували пам’ять про жертв геноциду кримськотатарського народу.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів. Також активістки поширили оновлені купюри в окупованому Сімферополі з нагадуванням, що “Крим — не росія”. Крім цього активістки поширили патріотичні плакати та стікери в Алушті.

Активісти руху спротиву “АТЕШ” продовжують фіксувати будівництво фортифікаційних споруд по всьому Криму. Зокрема, окупаційні війська облаштовують лінію оборони вздовж узбережжя Чорного моря через різке зменшення кількості чорноморського флоту рф після успішних ударів Сил оборони України. Також "АТЕШ" виявили радіорелейну станцію окупантів у Криму у Перекопському районі. Ця станція призначена для розгортання радіорелейних або кабельних ліній зв'язку, відгалуження каналів, для використання в якості радіовставки на пошкоджених або ремонтованих кабельних лініях зв'язку. Крім цього активісти повідомляють, що російським військовим, які входять до розрахунку системи ворожого ППО рекомендують евакуйовувати свої сім’ї з окупованого півострова в зв’язку з перекиданням російських систем ППО до бідгородської області рф, що залишає російські військові цілі в окупованому Криму відкритими до ударів з боку Сил оборони України.

Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 13 червня 2024 року зафіксовано 847 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 755 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 10 випадках розгляд матеріалів продовжується. За ознакою статі 309 (41%) постанов винесено щодо жінок, та 446 (59%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 23,7 млн російських рублів.

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

 

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень