Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Жителі тимчасово окупованого Криму щодня невтомно продовжують чинити спротив окупантам

Дата: 22.06.2024 18:28
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

Жителі тимчасово окупованого Криму щодня невтомно продовжують чинити спротив окупантам, демонструючи відвагу та впевненість в Україні, віру в деокупацію. Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму в нашій постійній рубриці.

 В окупованій Євпаторії жінка на міській зупинці публічно критикувала російських військових, називаючи їх окупантами та закликала росіян не їхати в окупований Крим, а залишатися на території рф. Жінку затримали, змусили вибачатись на камеру та направили матеріали до “суду”.

 Окупанти засудили 44-річного жителя Ялти до п’яти років колонії за нібито листування у месенджері з представниками Служби безпеки України, де чоловік нібито висловив бажання вступити до лав ЗСУ. Він нібито разом з другом передавав СБУ дані про російських військових в Криму і висловив готовність здійснення диверсійних актів щодо російських військових об’єктів в окупованому Криму.

 Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові, зокрема у Сімферополі, Севастополі та Ялті.

 Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів. Також активістки поширили патріотичні листівки в окупованому Сімферополі.

 Активісти руху спротиву “АТЕШ” провели розвідку аеродрому Херсонес у Севастополі. Вони виявили бліндажі і російських військових, які патрулюють по всьому периметру. Під час спостереження було також зафіксовано патрульний катер "Раптор", що свідчить про високий рівень охорони об'єкта. Крім того "АТЕШ" звернули увагу на те, що останнім часом, окупанти стали дуже швидко проїжджати міста і не затримуватися там надовго, боячись стеження і фотофіксації з боку місцевих жителів окупованого півострова. Також активісти розвідали нові вогневі точки загарбників в окупованій Євпаторії, кількість яких помітно збільшилася. Також старі позиції окупанти активно модернізують і зміцнюють, що зі свого боку вказує на те, що зс рф готується до найгіршого сценарію ситуації на фронті та можливої висадки українського десанту в Криму.

Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 20 червня 2024 року зафіксовано 847 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 755 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 10 випадках розгляд матеріалів продовжується. За ознакою статі 309 (41%) постанов винесено щодо жінок, та 446 (59%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 23,7 млн російських рублів.

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень