Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Щоденно наші співгромадяни в тимчасово окупованого Криму продовжують чинити невтомний опір

Дата: 04.07.2024 22:01
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Щоденно наші співгромадяни в тимчасово окупованого Криму продовжують чинити невтомний опір російським окупантам, демонструючи свою підтримку України та віру у неминучу деокупацію півострова. Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму в нашій постійній рубриці.

Мешканець Криму у соціальних мережах поширював дописи з українською національною символікою, з підтримкою України та ЗСУ. Під час незаконного затримання окупантами в чоловіка знайшли прапори Україну та патріотичну символіку. Матеріали “справи” направили до “суду”.

Житель Алушти в магазині негативно висловлювався проти окупації Криму та російських окупантів. Окупаційний “суд” незаконно призначив покарання у вигляді 15 діб арешту і штрафу в 30 тисяч рублів.

Мешканець Судака у соціальній мережі "Однокласники" чекав на Україну, порівнював росію з нацистською Німеччиною, насміхався з рівня життя в країні, ображав російську армію і президента. Окупанти затримали чоловіка та притягнули до відповідальності.

Мешканець Бахчисараю у соцмережах окупантів та країну-агресорку. Російські силовики затримали чоловіка та змусили вибачитись на камеру.

Мешканець міста Саки в соцмережах висловив готовність співпрацювати з українськими спецслужбами. Окупанти затримали чоловіка та змусили просити на вибачення на камеру.

Жителька села Сонячна Долина Феодосійського району у своїх соціальних мережах чекала звільнення Криму, підтримувала ЗСУ та бажала Україні перемоги. Окупанти склали адміністративний “протокол” за нібито “дискредитацію зс рф” та направили матеріали до “суду”.

Мешканець села Цвіточне в Білогірському районі в соціальних мережах підтримував Україну та ЗСУ, критикував окупантів. Його затримали окупанти, направили матеріали до “суду” та змусили просити вибачення на камеру.

Окупанти в Криму скаржаться, що місцеві жителі в окупованому Армянську заливають машини з російською символікою та символами “Z” червоною фарбою в знак засудження.

Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові, зокрема у Сімферополі, Севастополі, Бахчисараї, Ялті та Євпаторії. Також у рамках флешмобу “Це – Україна”, активісти руху “Жовта Стрічка” підняли український прапор на скельному масиві Дженакай-Кир в Сімферополі, відомому також як Петрівські скелі.

Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів.

Активісти руху спротиву “АТЕШ” виявили підпільну станцію обслуговування техніки окупантів у Севастополі, місце розміщення великої кількості озброєнь, військової техніки, системи С-400 та станції радіолокації на мисі Фіолент, а також зафіксували розташування системи С-300/400 на горі Мурун-Кир (Лашківська Гора), на сході від Сімферополя. Всі дані активісти передали відповідним українським службам.

Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 4 липня 2024 року зафіксовано 847 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 755 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 10 випадках розгляд матеріалів продовжується. За ознакою статі 309 (41%) постанов винесено щодо жінок, та 446 (59%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 23,7 млн російських рублів.

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

 

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень