Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Членство України в НАТО спроможне гарантувати повну безпеку для країни

Дата: 18.07.2024 11:12
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс переконаний, що саме членство України в НАТО спроможне гарантувати повну безпеку для країни. Тому що єдиною справжньою гарантією безпеки є стаття 5 договору НАТО, але Україна наразі не підпадає під її дію. Тож, як повідомляв журнал Ukraine to NATO, переважна більшість союзників по Альянсу саме з огляду на війну в Україні вагаються щодо офіційного запрошення Києва до початку переговорів про вступ до НАТО, адже це у подальшому призведе до необхідності застосовувати статтю 5, яка зобов’язує всіх членів НАТО прийти на допомогу тому союзнику, на якого було здійснено збройних напад.

На думку Рінкевичса, навіть те, що Україна під час саміту НАТО у Вашингтоні підписала Український безпековий договір, а також перед цим уклала двосторонні безпекові угоди з понад 20 країнами-членами Альянсу, вона не отримала справжньої гарантії безпеки.

Рінкевичс вважає, що надання Україні всієї необхідної зброї, зняття будь-яких обмежень на її використання, а також продовження введення союзниками санкцій проти Росії, є ключовими кроками, які на сьогодні найбільше допоможуть Україні в відбитті агресії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень