Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

На саміті НАТО у Вашингтоні вирішили збільшити присутність Північноатлантичного альянсу в Україні

Дата: 18.07.2024 11:48
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

На саміті НАТО у Вашингтоні, якій відбувся у столиці США 9-11 липня союзники вирішили збільшити присутність Північноатлантичного альянсу в Україні шляхом призначення спеціального представника в Києві. На думку Брюсселя, це посилить координацію допомоги з боку союзників та партнерів Альянсу, а також НАТО отримує більше можливостей щодо оцінки ситуації в Україні. Вже через лічені дні по закінченню Вашінгтонського саміту в НАТО оголосили про призначення спецпредставника – їм став Патрік Тернер. До виконання обов’язків він приступить на початку вересня цього року. За словами Тернера, він буде «тісно співпрацювати з українською владою, а також з членами та партнерами Альянсу задля надання підтримки Україні з боку НАТО».

Про Патріка Тернера відомо, що він вивчав історію в коледжі Мертон в Оксфорді (Велика Британія). Згодом працював у міністерстві оборони – до речі, саме він був керівником групи, яка розробила першу стратегію національної безпеки Великої Британії. Пізніше став помічником генерального секретаря НАТО з питань операцій та оборонної політики та планування. Загалом, його досвід роботи в сфері безпеки та оборони складає 40 років.

Оперативне призначення спеціального представника НАТО в Україні наглядно демонструє, що після саміту у Вашингтоні та рішень союзників стосовно підтримки України, Брюссель та Київ виходять на новий етап співпраці та посилення партнерства. Тож за словами Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, введення посади спецпредставника НАТО в Україні свідчить про те, що Альянс продовжує нарощувати свою підтримку Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень