Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Історія військовослужбовця Олексія на псевдо "Алекс"

Дата: 20.07.2024 20:40
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Люди з яскраво вираженою громадянською позицією та глибоким почуттям обов’язку боронити Україну від ворожої навали здатні змінювати суспільство. До їх когорти належить старший солдат Олексій з позивним «Алекс». Олексій, попри свої 38 років, виглядає молодшим, можливо, через його прагнення нести у світ добро. Закінчивши школу в рідному селі Веселе на Херсонщині, він став радіомеханіком, потім пройшов строкову службу водієм-оператором у підрозділі зв’язку. Повернувшись, працював у компаніях з продажу мобільних телефонів та ремонту автомобілів. Захоплення технікою та риболовлею залишаються важливою частиною його життя.

Лютий 2022 року Олексій згадує так: «Коливань не було, я свідомо вирішив битися з ворогом за свою рідну землю. Перед самим носом російських танків вдалося проскочити по дамбі Каховської ГЕС на правий берег Дніпра. Служба почалася з чергування на блокпостах, де ми з побратимами розпитували людей про дислокацію ворога, отриману інформацію передавали СБУ або артилеристам».

В батальйоні ТРО Олексія призначили на посаду діловода служби пально-мастильних матеріалів. Він забезпечує підрозділи пальним, без якого військо було б нерухомим. Також Олексій співпрацює з волонтерами, моніторить потреби підрозділів та забезпечує їх підтримку. «З часів моєї строкової служби армія сильно змінилася на краще, поліпшилося забезпечення, стосунки між військовослужбовцями та ставлення командування. В будь-якому разі я тут до повної нашої перемоги, навіть якщо з’явиться можливість звільнитися раніше, залишуся, виконаю свій обов’язок до кінця. А надалі, цілком можливо, продовжу службу, бо вона мені подобається».

Відданість Олексія своїй землі та його щоденна праця на благо підрозділу роблять його яскравим прикладом справжнього патріота, який змінює хід історії.

Херсонський обласний ТЦК та СП


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень