Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

НАТО та Україна затвердили Дорожню карту взаємосумісності

Дата: 26.07.2024 16:23
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Продовжуємо розповідати про довгострокові проєкти Комплексного пакету допомоги (КПД) НАТО Україні*. Серед них – Дорожня карта взаємосумісності.

У вересні 2023 року НАТО і Україна узгодили Концепцію оперативної сумісності, яка інтегрує вимоги оперативної сумісності в українські довгострокові плани розвитку спроможностей. На Вашингтонському саміті 2024 року Союзники затвердили Дорожню карту взаємосумісності.

НАТО та Україна спільно розробили початкові вимоги щодо оперативної взаємосумісності з НАТО. Під час розробки вимог експерти використали інструменти та процеси оборонного планування країн-членів НАТО. Розроблена Карта необхідна для підтримки реформ сектора оборони і безпеки України та забезпечення довгострокової оперативної сумісності збройних сил Союзників та України.

 НАТО надалі підтримуватиме Україну під час імплементації Дорожньої карти взаємосумісності як завдяки проєктам між Альянсом, так і на рівні двосторонньої співпраці між країнами-членами НАТО та Україною.

*Комплексний пакет допомоги (КПД) НАТО Україні є основною рамкою практичної співпраці між Альянсом та Україною. Оновлений КПД був ухвалений на Мадридському Саміті 2022 року. Під час Вільнюського Саміту в липні 2023 року Союзники погодили трансформування КПД в багаторічну програму надання підтримки НАТО Україні відповідно до коротко-, середньо- та довготермінових потреб. На Вашингтонському саміті 2024 року Союзники оголосили про зобов’язання щодо довгострокової безпекової допомоги Україні та планують забезпечити фінансування на рівні 40 мільярдів євро протягом наступного року.

NATO in Ukraine


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень