Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Україна – НАТО: посилення співпраці в інноваційній сфері

Дата: 07.08.2024 21:14
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

В рамках посилення співпраці України з НАТО у сфері інновацій союзники схвалили відповідну Дорожню карту, яка повинна розв’язувати нагальні проблеми України та допомогти їй досягти успіху на полі бою. Ця ініціатива спрямована на допомогу Україні в отриманні нових технологій та поєднанні зусиль державного й приватного секторів в вирішенні цих потреб. Посилення співпраці у сфері інновацій спрямоване не лише на обмін новітнім досвідом щодо українських технологій і тактик, які зараз застосовуються під час бойових дій, а й на сприяння військовим інноваціям і технологічним змінам безпосередньо в Північноатлантичному альянсі. В Брюсселі вважають, що у сучасному світі інноваційність є важливим компонентом для ефективної оборони та стримування. Тому союзники приділяють значну увагу прискореному розвитку технологічних інновацій.

Також однією з головних цілей імплементації нової Дорожньої карти є зміцнення інноваційної системи України та підвищення її стійкості. Нагадаємо, що у червні НАТО та Україна провели перший в історії спільний захід у сфері оборонних технологій - NATO-Ukraine Defense Innovators Forum.

Ключовими темами цього Форуму оборонних інноваторів стали розвиток оборонних інновацій України та союзників в НАТО, виклики, з якими стикаються розробники обох сторін, перспективи інвестування та плани співпраці в оборонно-технологічній сфері.

Журнал Ukraine to NATO


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень