Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Як в окупованому Криму переслідують за проукраїнську позицію

Дата: 13.08.2024 13:31
Кількість переглядів: 13

Фото без опису

Комплекс репресивних заходів, що застосовуються в окупованому Криму проти громадян України детально досліджується в матеріалі “Комплекс додаткових каральних дій. Як в окупованому Криму переслідують за проукраїнську чи антивоєнну позицію”, опублікованому медіа Ґрати з посиланням на дані аналітиків Представництва.

 У статті детально розглядається, як саме відбуваються переслідування та які інструменти залякування використовують окупанти проти активістів, правозахисників і звичайних громадян, що протистоять агресивній політиці кремля.

 Також в матеріалі наводяться приклади позаправових практик затримання та звинувачення громадян України, що по суті є комплексом додаткових каральних дій, куди входять адміністративні арешти, побиття і обшуки при затриманні, звільнення з роботи, хейтинг в інтернеті, а також поширення відеозаписів, де затриманих примушують вчиняти дії, що принижують людську гідність.

 “Російська окупаційна влада Криму склала більш ніж 900 адміністративних протоколів за так звану дискредитацію армії та майже 600 за “демонстрацію нацистської та екстремістської атрибутики”. Під ці звинувачення регулярно потрапляють люди, які висловлюються проти російської агресії, публікують інформацію про російські воєнні злочини або навіть слухають українські пісні, носять синьо-жовтий одяг чи публікують картинки у цих кольорах. Кримчан закликають доносити на таких людей, а окремі блогери публікують відео затримання “зловмисників” і їхніх вибачень, які їм передають силовики”, — пише в матеріалі журналістка та правозахисниця Анастасія Москвичова.

 Висвітлення цієї теми є надзвичайно важливим, адже подібні матеріали привертають увагу до проблем окупованого Криму, злочинів окупантів, за які вони обов’язково понесуть відповідальність, а також до теми спротиву громадян України окупації. Вкрай необхідним є досліджувати ситуацію на окупованому півострові та наповнювати інформаційний простір контентом про Крим, адже Крим — це Україна.

Читати повну статтю: https://cutt.ly/oec2juoa

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень