Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Навчальні полігони LITPOLUKRBRIG будуть використовуватись для підготовки українських військових

Дата: 07.09.2024 18:04
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

На початку року НАТО оголосило про рішення щодо створення у Польщі навчального центру для тренування та підвищення кваліфікації українських військових та обміну досвідом з військовослужбовцями країн Альянсу. Під час ювілейного саміту союзників, який влітку пройшов у Вашингтоні, офіційна Варшава оголосила про те, що цей навчальний центр вже досягнув операційної готовності першого ступеня. Також було зазначено, що Польща має намір й надалі продовжувати навчати українців на своїй території (у дужках зазначимо, що за час від початку повномасштабного російського вторгнення на польських полігонах пройшли навчальний вишкіл біля 20 тис. українських військових).

На сьогодні Польща, а також Литва висловили готовність проводити навчання для особового складу Збройних Сил України. На думку президента Литви Гітанаса Науседи, підготовка українських військових може здійснюватися на спільній навчальній базі. За його словами, дві країни готові використовувати спільні платформи, у тому числі можливості навчальної бази Литовсько-Польсько-Української бригади.

Президенти Литви та Польщі вчора відвідали штаб литовсько-польсько-української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького, який дислоковано в польському Любліні. Союзники підкреслили, що готові продовжувати тренувати українських військових та підтримувати Україну всіма засобами до перемоги.

«Ми готові до навчання українських військових на базі цієї бригади», - зазначив Науседа.

А за словами президента Польщі Анджєя Дуди, ця співпраця важлива і для Польщі, і для Литви, зокрема з урахуванням інтересів України, яка, як сподіваються союзники, у найближчому майбутньому обов’язково стане повноправним членом Північноатлантичного альянсу.

Журнал Ukraine to NATO нагадує, що Литовсько-польську-українську бригаду LITPOLUKRBRIG було остаточно сформовано восени 2015 року. Вона складається з підрозділів збройних сил Литви, Польщі та України, які перебувають у стані бойової готовності у своїх країнах. Особовий склад бригади перекидають до Польщі, коли ухвалюють рішення про активацію підрозділів або під час спільних навчань і тренувань.

Журнал Ukraine to NATO


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень