Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Підтримка НАТО України під час російсько-української війни

Дата: 07.09.2024 18:12
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

Підтримка НАТО України під час російсько-української війни

Від початку повномасштабного російського вторгнення НАТО не лише рішучим чином засудило війну Росії проти України, а й наголосило, що агресія Кремля є найбільшою загрозою безпеці всього демократичного світу.

Загалом відповідь НАТО на російську агресію та підтримка України є одним з головних пріоритетів Альянсу на сучасному етапі. Протягом двох повних років війни – від лютого 2022 року до лютого 2024-го Україна отримала від країн НАТО та інших партнерів Північноатлантичного альянсу загальну допомогу в розмірі майже $180 млрд. Понад 100 млрд становить безпосередній загальний внесок з боку всіх союзників по НАТО. Окрім цього, під час останнього саміту у Вашингтоні союзники погодили військову допомогу Україні в розмірі понад $43 млрд.

При цьому треба відзначити, що допомога від країн НАТО має підтримку з боку переважної більшості громадян країн-союзниць – як підкреслює очільник Альянсу Єнс Столтенберг «громадяни країн НАТО виявляють потужну солідарність з українцями».

Саме підтримка країн Північноатлантичного альянсу, починаючи з 2014 року, коли Кремль розв’язав гібридну війну на сході України та окупував Крим, а особливо від початку повномасштабного російського вторгнення, відіграє критично важливу роль у зміцненні нашої обороноздатності та захисті суверенітету. Тож тезисно окреслимо головні напрямки цієї потужної допомоги з боку наших західних партнерів – країн Північноатлантичного альянсу та безпосередньо НАТО.

Військова допомога

Одним з ключових аспектів підтримки НАТО України є надання військової допомоги. Це включає два найголовніших напрямку, як постачання військової техніки та озброєння, а також підготовку українських військових.

Технічна та логістична підтримка

Окрім безпосередньої військової допомоги, НАТО надає Україні значну технічну та логістичну підтримку. Окремо треба визначити таку сферу, як обмін розвідувальною інформацією з НАТО. А іншим важливим напрямком є підтримка України з боку союзників по НАТО у сфері кібербезпеки.

Гуманітарна допомога

Війна спричинила гуманітарну кризу, яка торкнулася мільйонів людей. НАТО та країни-члени Альянсу надають гуманітарну допомогу, що насамперед включає постачання медичного обладнання, медикаментів тощо. Важливою є підтримка біженців - НАТО підтримує зусилля міжнародних організацій щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та біженцям.

Політична підтримка

Політична підтримка з боку НАТО є важливим фактором у міжнародній дипломатії.

Санкції проти Росії - країни-члени НАТО підтримують економічні санкції проти Росії, які мають на меті послабити її здатність вести агресивну політику.

Також НАТО активно підтримує та розвіває дипломатичні зусилля з метою мирного врегулювання конфлікту та забезпечення територіальної цілісності України.

Підсумовуючи, треба наголосити, що підтримка НАТО України є на сьогодні багатогранною та стратегічно важливою. Військова, технічна, гуманітарна та політична допомога Альянсу допомагає Україні протистояти агресії, зміцнювати свої оборонні спроможності та захищати суверенітет.

Детальніше проте, як НАТО допомагає Україні - https://ukrainetonato.com.ua/.../pidtrymka-nato-ukrainy.../

Журнал Ukraine to NATO


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень