Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

Мешканці тимчасово окупованого Криму не припиняють чинити опір російським окупантам, демонструючи віру в Україну та у неминучу деокупацію півострова

Дата: 23.09.2024 20:48
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Мешканці тимчасово окупованого Криму не припиняють чинити опір російським окупантам, демонструючи віру в Україну та у неминучу деокупацію півострова.

Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму та про людей, які руйнують наративи російської пропаганди, в нашій постійній рубриці #рух_спротиву.

▶️ Мешканець Севастополя у соцмережах критикував росіян. Чоловіка затримали окупанти, незаконний "суд" виніс вирок до року колонії.

▶️ Активісти руху спротиву “АТЕШ” продовжують розвідувати військові об'єкти окупантів, зокрема в Севастополі виявлена система мобільних РЛС та комплекс Бук-М3, інформація була передана Силам Безпеки і Оборони України. Також активісти провели розвідку узбережжя та бухт Севастополя, в ході чого було встановлено, що більшість кораблів російського Чорноморського флоту покинули порти окупованого Криму і лише зрідка з'являються у місцевих водах.

▶️ Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах півострова, зокрема в Сімферополі, Севастополі, Євпаторії та Гурзуфі.

▶️ Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.

▶️ Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів, та патріотичну символіку.

🤬Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 5 вересня 2024 року зафіксовано 966 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення російської федерації до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму та інших органів.

З них у 862 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 16 випадках розгляд матеріалів продовжується.

За ознакою статі 367 (43%) постанов винесено щодо жінок, та 494 (57%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 26,4 млн російських рублів.

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень