Іванівська селищна військова адміністрація
Генічеський район, Херсонська область

У межах Четвертого саміту Кримської платформи відбулась пресконференція за участю Президента України Володимира Зеленського та лідерів країн-учасників

Дата: 23.09.2024 21:03
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

У межах Четвертого саміту Кримської платформи відбулась пресконференція за участю Президента України Володимира Зеленського та лідерів країн-учасників

У межах Четвертого саміту Кримської платформи, який сьогодні розпочався у Києві, відбулась пресконференція країн-лідерів Кримської платформи. Окрім Президента України Володимира Зеленського, у ній взяли участь Президент Литви Gitanas Nausėda, Прем’єр-міністр Хорватії Andrej Plenković та Прем’єр-міністр Латвії Evika Siliņa. Під час пресконференції учасники виступили з заявами, в яких наголосили на важливості співпраці та солідарності між країнами, зокрема і в рамках Кримської платформи.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Кримська платформа залишається важливою інституцією, яка змогла відновити баланс сил та повернути увагу до теми Криму. Сьогодні ж Україна, завдяки зусиллям і спротиву воїнів, відстоює захист своїх прав, відновлює справедливість з метою побудови справедливого миру.

💬 “Кримська платформа дійсно збільшує українську силу. В усіх сенсах, і, зокрема, в дипломатичній площині, Росія повинна бачити і точно бачить, що світ не зупиняється в напрямку до відновлення справедливості”, — заявив Президент України Володимир Зеленський.

Президент України відзначив важливість міжнародної підтримки України, зокрема, і від держав-членів Кримської платформи. Він подякував за принципову та послідовну підтримку з боку Литви, оборонним та політичним ініціативам Латвії, а також військовій допомозі Хорватії та її роботи з реабілітації українських захисників.

У своєму виступі, Президент Литви Гітанас Наусєда наголосив, що Кримська платформа залишається важливим інструментом для об'єднання міжнародних зусиль захисту міжнародного права та людської гідності. Литва ж продовжує послідовну підтримку України та ніколи не визнає окупацію Криму та інших територій:

💬 “Ми закликаємо міжнародні організації зайняти більш рішучу позицію проти незаконної окупації та порушень прав людини в Криму та на інших окупованих територіях. Ми також підтримуємо створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування осіб, відповідальних за злочин агресії.”

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович наголосив на продовженні підтримки України, зокрема, в енергетичному секторі, що потерпає від російських терористичних ударів, а також на розмінуванні територій нашої держави. Він також нагадав, що Хорватія приймала і приймає поранених і ветеранів Сил Оборони України.

💬 “Хорватія хотіла б ще раз відзначити мужність та героїчну самопожертву українського народу, українських солдатів та уряду протягом цього тривалого та інтенсивного протистояння агресії Росії проти їхньої Батьківщини. Ми твердо підтримували всі ваші зусилля та висловлювали нашу солідарність як країна, яка сама стала жертвою агресії три десятиліття тому. Ми точно знаємо, як ці численні наслідки впливають на ваші інституції, народ, економіку, суспільство, а передусім — на родини тих, хто загинув і віддав своє життя за свободу України.”

Прем'єр-міністерка Латвії Евіка Селіня заявила, що Латвія буде підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно, а Кримська платформа залишається важливим інструментом для об'єднання міжнародних зусиль на захист міжнародного права та людської гідності:

💬 “Вона дає нам надію, що світ засвоїв важкі уроки минулого століття, коли дозвіл на силову зміну кордонів зруйнував весь міжнародний порядок”.

Прем’єр-міністерка Латвії закликала міжнародні організації зайняти більш рішучу позицію проти незаконної окупації та порушень прав людини в Криму та на інших окупованих територіях, а також підтримала створення спеціального трибуналу для осіб, відповідальних за злочини російської агресії.

💬 “Йдеться не лише про минуле, а й про наше сьогодення. Якщо ми хочемо безпечнішого, справедливішого і стабільнішого світу, ми повинні знайти способи притягнути до відповідальності винних у підриві глобальної стабільності”, — наголосила Прем’єр-міністерка Латвії Евіка Селіня.

Учасники Кримської платформи також наголосили на продовженні всебічної підтримки України, включно з військовими та дипломатичними зусиллями.

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень